DRUŽENJE S ESS VOLONTERIMA

Održano je online druženje na kojem su sudjelovali ESS volonteri i učenici Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok. Na početku druženja dao se kratki uvod u to što su Europske snage solidarnosti, nakon čega su međunarodni volonteri Mart iz Estonije i Sukaina iz Španjolske predstavili svoju volontersku službu. Na kraju predstavljanja učenici su postavljali pitanja volonterima. Zagorovi ESS volonteri svoju dugoročnu službu od 12 mjeseci obavljaju u okviru projekta "Dva volontera za lokalnu zajednicu 2.0" koji je financiran kroz Europske snage solidarnosti. 

Online druženje je organizirano u okviru projekta "Volonterski centar VolontirAJMO". Projekt provodi Mreža udruga Zagor, a partnerske organizacije su Grad Zabok, Općina Konjščina, Općina Tuhelj, Općina Kumrovec, Općina Zagorska Sela, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovna škola Josipa Broza Kumrovec, Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj, Srednja škola Konjščina, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Centar za socijalnu skrb Zabok, Lokalna akcijska grupa Zagorje Sutla, Krapinsko-zagorska županija. Projekt sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.


Rad volonterskog servisa financijski je podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i MInistarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više informacija o projektu:
Mreža udruga Zagor
Trg svete Jelene 6
49210 Zabok
Tel.: 049.222.635
Mob.: 091.222.6350
mreza@zagor.info, www.zagor.info
volontirajmo@zagor.info
volontirajmo.zagor.info
F: VolontirAJMO, T: @zagorinfo

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge