Hrvatska volontira 2022. – aktivnosti na području naše županije

Danas počinje kampanja Hrvatska volontira 2022. koja će trajati do 14. svibnja.

Ovim putem Vam donosimo pregled aktivnosti koje će se zbivati u sklopu kampanje na području Krapinsko-zagorske županije, kao i one koje su već započele:

HCK Gradsko društvo Crvenog Križa Donja Stubica

HCK Gradsko društvo Crvenog Križa Donja Stubica će u razdoblju od 09.05. do 12.05.2022. provesti edukativne radionice za djecu u školama, sa zdravstveno-preventivnim temama te temom klimatskih promjena.

HCK Gradsko društvo Crvenog Križa Donja Stubica će 13.05.2022. prikazati aktivnosti i djelatnosti GDCK Donja Stubica (zdravstveno-preventivne aktivnosti, realistički prikaz ozljeda, prva pomoć, socijalni programi, dobrovoljno darivanje krvi, Služba traženja, „Postani spasioc“, Interventni tim za djelovanje u kriznim situacijama, mladi i volonteri u Crvenom križu) na središnjem trgu u Oroslavju, kroz edukativne radionice, prezentacije, igre za najmlađe, kviz i sl.

Društvo „Naša djeca“ Zabok

Društvo „Naša djeca“ Zabok će 14.05.2022. s djecom, članovima i članicama Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma te volonterkama i volonterima DND-a organizirati radionicu zdravog kuhanja u sklopu projekta „Zdravo i fino“ u Zaboku.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Zabok će od 11.05. do 13.05.2022. provesti akciju slaganje namirnica i higijenskih potrepština iz DM-a u platnene vrećice te dostaviti osobama starije životne dobi i niskog socio-ekonomskog statusa do kućnog praga.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok će u Tjednu Crvenog križa, 12.05.2022., za učenike iz osnovnih i srednjih škola s područja svojeg djelovanja organizirati druženje u Poučnom parku Picelj u Zaboku. Volonteri i zaposlenici GDCK Zabok će organizirati radionice pružanja prve pomoći, sportske igre, obilazak Poučnog parka Picelj, radionice orijentacije s planinarskim vodičima i radionice determinacije samoniklog bilja.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Zabok će u Zaboku, 14.05.2022., provesti akciju pripreme, slaganja i dostave paketa hrane i higijenskih potrepština te pružati psiho-socijalnu podršku raseljenim osobama, uz pomoć mladih volontera Gradskog društva Crvenog križa Zabok.

U Tjednu Crvenog križa za starije, socijalno ugrožene i/ili invalidne osobe i za djecu iz siromašnijih obitelji, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok organizira akcije besplatnog šišanja uz volonterku Gradskog društva Crvenog križa Zabok. Ako želite biti kandidat za akciju "Ko te šiša", javite im se.

U Tjednu Crvenog križa od 8.05. do 15.05.2022. volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zabok će prikupljati prehrambene artikle u sklopu akcije "Vaš dar za pravu stvar" u trgovačkom centru Kaufland u Zaboku. Mole Vas da svojim donacijama pomognete socijalno ugroženim osobama i obiteljima s troje i više djece. Slaganje namirnica i higijenskih potrepština u platnene vrećice te dostava osobama starije životne dobi i niskog socio-ekonomskog statusa do kućnog praga.

Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Zabok

Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Zabok će u Tjednu Crvenog križa, dana 14.05.2022., od 10:00 do 13:00 sati organizirati akciju mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka, na ZIVTOVOM TRGU u Zaboku. Pored kontrole zdravstvenih parametara, članovi Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Zabok će prezentirati pokazne vježbe pružanja prve pomoći.

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PREGRADA

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada je 09.05.2022. u Pregradi provela akciju koordiniranja prikupljanja pomoći u Dječjim vrtićima: organizacija dolaska raseljene djece iz Ukrajine na radionice u vrtić.

Udruga PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO

Volonteri i mladi će urediti prostor Područne škole Krušljevo Selo, 11.05.2022., gdje će obogatiti stepenište i prilaz sa obojanim likovima i prikazima; obojati i osvježiti parkiralište kod Područne škole te posaditi nekoliko sadnica stabala kojima će se spriječiti moguća erozija tla ispod parkirališta škole. Djecu i mlade te zainteresirane građane će informirati o važnosti očuvanja šuma i voda te njihovom utjecaju na klimatske promjene.

Udruga mladih Feniks

Udruga mladih Feniks će u suradnji s klubom Volontera INA provesti volontersku akciju uređenja dječjeg igrališta u Parku Vranyczany. Dvadesetak volontera će u srijedu, 11.5.2022. od 10:00 sati čistiti okoliš uz dječje igralište i obojati klupe i sprave kako bi se najmlađim stanovnici grada Oroslavja i njihovim roditeljima omogućio kvalitetniji boravak na otvorenom i uživanje u igralištu. Također, obojat će se kućice i štandovi na "Green point-u" na tržnici. 

Udruga distrofičara Krapina

Udruga distrofičara Krapina 18.5. i 19.5.2022. uz pomoć svojih volontera obilježava Nacionalni dan osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti. U srijedu će se u prostorijama Udruge u Jesenju provesti mjerenje tlaka i šećera, kisika u krvi te vježbanje na svim dostupnim uređajima koje Udruga posjeduje te će volonteri pomoći kod izvođenja svih aktivnosti u periodu od 15:00 do 20:00 sati. U četvrtak će na Trgu Ljudevita Gaja biti postavljeni informativni štand gdje će svi posjetitelji i prolaznici moći dobiti više informacija o radu Udruge te aktivnostima koje se provode direktno od zaposlenika te volontera u periodu od 9:00 do 15:00 sati.

Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar

Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar će 13.05.2022. provesti ekološku akciju uređenja javne površine, okoliša, zbrinjavanje otpada, uređenje zaštitne ograde dvorišta EKO Srednje škole Zlatar. Volonteri Crvenog križa i maturanti ostavljaju svoj "potpis", trag u gradu u kome su se školovali, kao zahvalu, doprinos zajednici i kao motivaciju ostalim gradskim udrugama.

Mreža udruga Zagor

Mreža udruga Zagor provodi volontersku akciju u kojoj članovi Volonterskog kluba Gimnazije obavlja poslove čišćenja, pripreme (impregniranje površine) i bojanja betonskih površina sportskih tribina s južne strane sportskih terena. Cilj akcije je razvijati zajedništvo, timski i volonterski duh, komunikacijske vještine te vještine umjetničkog izražavanja kao i doprinos zajednici u kojoj živimo.

 

Sve aktivnosti možete pronaći na: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events

#VažnaDruštvenaMreža

#DobroJeŠtoSteTu

#HvalaŠtoSteTu


Rad volonterskog servisa financijski je podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i MInistarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više informacija o projektu:
Mreža udruga Zagor
Trg svete Jelene 6
49210 Zabok
Tel.: 049.222.635
Mob.: 091.222.6350
mreza@zagor.info, www.zagor.info
volontirajmo@zagor.info
volontirajmo.zagor.info
F: VolontirAJMO, T: @zagorinfo

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge