Hrvatska volontira - aktivnosti na području Krapinsko-zagorske županije

Zasigurno već znate kako je jučerašnjim danom započela akcija Hrvatska volontira 2021. godine. Ovim putem želimo Vas podsjetiti na neke aktivnosti koje će se zbivati u sklopu akcije na području Krapinske Zagorske županije, kao i one koje su već započele.

Udruga Petrože Krušljevo Selo

U razdoblju od 29.9. do 2.10. članovi udruge PETROŽE i volonteri u suradnji sa Područnom školom Krušljevo Selo, Osnovnom školom Oroslavje i STUB-KLUBOM, će u sklopu kampanje mladih "Mladi za selo" izrađivati kućice za ptice, kućicu za ježa i kućicu za šišmiše.

Mreža udruga Zagor

Članovi Volonterskog kluba Gimnazije AGM Zabok će u sklopu volonterske akcije „Uređenje Sportskih Tribina Gimnazije AGM Zabok“ biti podijeljeni u skupine i pripremiti južne tribine sredstvom za impregnaciju nakon čega slijedi bojanje i oslikavanje tribina. Aktivnost je započela 28.09.2021. i traje do 1.10.2021. 

Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Multimedijalnim centrom "STUB-KLUB" te suradnicima udrugom Petrože - Krušljevo Selo 20.9. započela je akciju „Lete lete u školu palete“ u kojoj izrađuju klupe od paleta. Nakon izrade klupe će se oslikavati.

Udruga mladih Feniks

Udruga mladih Feniks u suradnji s volonterskim centrom „Orkas organizira ekološku akciju uređenja dvorišta Osnovne škole Vladimir Bosnar u Stubičkim Toplicama. Početak volontiranje je 1.10.

Udruga mladih Feniks također organizira ekološku akciju u školskom vrtu u Područnoj školi Krušljevo Selo, Oroslavje. Početak volontiranje je 1.10.

Organiziraju i pomoć u učenju za učenike/ce Osnovne škole Oroslavje i Srednje škole Oroslavje.

Društvo "Naša djeca" Zabok 

Društvo "Naša djeca" Zabok s djecom, članovima i članicama Dječjega gradskog vijeća, Dječjeg foruma i volonterkama i volonterima DND-a će 2.10. oslikat će u sklopu 10. KIKI festivala prilaz Kinu Zabok.

Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica

Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica, dječji vrtić Bubamara te patronažne sestre Doma zdravlja KZŽ obilježit će Međunarodni dan starijih osoba. Volonteri će mjeriti tlak i šećer u krvi, a djeca će održati prigodni folklorni program. Akcija će se održati 1.10. u Parku Jure Stubičanca.

Udruga distrofičara Krapina

Udruga distrofičara Krapinaobilježila je 20.09.2021 Europski tjedan mobilnosti šetnjom gradom Krapinom sa svojim članovima i volonterima. Cilj šetnje bio je provjera prilagodbe gradskih ulica osobama s invaliditetom te upozoriti na važnost šetnje u svakodnevnom životu.  

Sve aktivnosti možete pronaći na stranici: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events

#VažnaDruštvenaMreža
#DobroJeŠtoSteTu
#HvalaŠtoSteTu


Rad volonterskog servisa financijski je podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i MInistarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više informacija o projektu:
Mreža udruga Zagor
Trg svete Jelene 6
49210 Zabok
Tel.: 049.222.635
Mob.: 091.222.6350
mreza@zagor.info, www.zagor.info
volontirajmo@zagor.info
volontirajmo.zagor.info
F: VolontirAJMO, T: @zagorinfo

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge