NAJAVA MANIFESTACIJE HRVATSKA VOLONTIRA

Dragi volonteri već jedanaestu godinu za redom odvijat će se manifestacija pod nazivom Hrvatska volontira. Cilj manifestacije jest apeliranje na značajnost volonterstva kao što je sam Aristotel davno izrekao: ” Što je suština života? Služiti drugima i činiti dobro.“ Kroz godinu iza nas vidjeli smo kako su se naša srca ujedinila kroz razne aktivnosti, posebice u potresu pogođenim područjima, te uključivanjima kroz razne oblike prosocijalnog ponašanja. Tema ovogodišnje manifestacije bazirat će se na primjerima iz prakse kroz priče volontera, iskustva u online oblicima volontiranja  kao i sam naglasak o važnosti pomaganja u kriznim situacijama. Osim spomenutog svečano će se obilježiti i deseta Europska godina volontiranja sa naglaskom na moderan koncept volonterstva. Hvala Vam što ste volonteri, jer najsretniji je čovjek onaj koji nesebično daje cijelim srcem, a pri tome ne traži ništa za uzvrat. Stoga #daj cijelog sebe #Hrvatska volontira.

Sve planirane aktivnosti za vrijeme trajanja kampanje Hrvatska volontira prijavljuju se isključivo putem online baze volonterskih aktivnosti, a moguće je prijaviti i redovne aktivnosti koje će se provoditi u period od 29. rujna do 2. listopada 2021.

Izvor: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/


Rad volonterskog servisa financijski je podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i MInistarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više informacija o projektu:
Mreža udruga Zagor
Trg svete Jelene 6
49210 Zabok
Tel.: 049.222.635
Mob.: 091.222.6350
mreza@zagor.info, www.zagor.info
volontirajmo@zagor.info
volontirajmo.zagor.info
F: VolontirAJMO, T: @zagorinfo

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge