O nama


Vizija

Volonterski centar VolontirAJMO mjesto je povezivanja, podrške, druženja i dobrih ideja radi razvoja pojedinca i zajednice.

 

Misija

Promicanje volonterstva i volonterskih aktivnosti, jačanje kapaciteta volontera/ki i organizatora volontiranja, uspostava i praćenje standarda kvalitete u provedbi volonterskog programa, sudjelovanje u izradi javnih politika, poticanje međusektorske suradnje, društvene solidarnosti te širenje svijesti o volontiranju kao vrijednom iskustvu dobivanja i prijenosa znanja i vještina.

 

Razvoj volonterskog servisa "VolontirAJMO"

Volonterski servis pokrenut je u sklopu projekta "VolontirAJMO" financiranog u okviru Natječaja za Lokalne volonterske centre u 2014. godini. Financiran je od strane Ministarstva socijalne politike i mladih i Krapinsko-zagorske županije. Nositeljica projekta bila je Mreža udruga Zagor, a partneri na projektu bili su Grad Zabok, "STUB-KLUB" Klub mladih Donja Stubica, Krapinsko-zagorska županija i Udruga mladih Feniks.

Nastavak razvoja volonterskog servisa prema volonterskom centru predstavlja logičan slijed razvoja volonterskog programa Mreže udruga Zagor.Od samog početka bavljenja volonterstvom teži se osnivanju volonterskog centra te stvaranjem kvalitetnijih volonterskih programa. Kako bi se stvorili temelji izgradnje volonterskog centra započelo se sa osnivanjem volonterskog servisa i provođenjem različitih aktivnosti unutar njega.

 

Razvoj Volonterskog centra VolontirAJMO

Volonterski centar VolontirAJMO uspostavljen je kroz potpisivanje Sporazuma o suradnji u Volonterskom centru VolontirAJMO između Mreže udruga Zagor, Društva „Naša djeca“ Zabok, Grada Zaboka i Krapinsko-zagorske županije. Volonterski centar VolontirAJMO proizašao je iz istoimenog projekta kojeg same potpisnice provode, a koji je sufinanciran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih u 2015 godini.

Daljnji razvoj Volonterskog centra VolontirAJMO osiguran je kroz nastavak provedbe projekta „Volonterski centar VolontirAJMO“ u 2016. godini koji omogućuje daljnju razmjenu informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada, čime se nastavlja sa sustavnim i kontinuiranim praćenjem volonterskih aktivnosti na području županije te provedbu različitih aktivnosti usmjerenih edukaciji, informiranju i promociji volonterstva i njegove dobrobiti. Partneri na projektu su Društvo „Naša djeca“ Zabok, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Gimnazija Antuna Gustava Matoša Zabok, Grad Zabok, Grad Pregrada, Općina Krapinske Toplice, Općina Bedekovčina i Krapinsko-zagorska županija.

 

Postani suradnik u Volonterskom centru VolontirAJMO

Suradnja u okviru Volonterskog centra VolontirAJMO omogućena je svim zainteresiranim organizatorima volontiranja s područja Krapinsko-zagorske županije (koji prema Zakonu o volonterstvu mogu biti organizatori volontiranja) koji rade na razvoju volonterstva. Organizator volontiranja koji želi postati suradnik Volonterskog centra VolontirAJMO ispunjava obrazac Prijave za suradnju u Volonterskom centru VolontirAJMO koji je dostupan na internetskoj stranici Mreže udruga Zagor (www.zagor.info), stranicama suradnika Volonterskog centra VolontirAJMO i u uredima suradnika Volonterskog centra VolontirAJMO.

Prijava se šalje na mail volontirajmo@zagor.info. Slanjem prijave organizator volontiranja prihvaća uvjete suradnje naznačene u Sporazumu o suradnji u Volonterskom centru VolontirAJMO (Sporazum je dostupan na internetskoj stranici  www.zagor.info).

Sporazumom se povezuju organizatori volontiranja s područja Krapinsko-zagorske županije u svrhu zajedničkog rada na razvoju volonterstva. Volonterski centar VolontirAJMO predstavlja neformalnu mrežu organizatora volontiranja koji rade na razvoju volonterstva na lokalnoj i regionalnoj razini.

Uspostavljen Volonterski centar VolontirAJMO omogućit će daljnji rast i razvoj volonterstva na lokalnoj i regionalnoj razini te stvaranje i pridržavanje standarda kvalitete te pozivamo sve potencijalne suradnike (organizatore volontiranja) da nam se pridruže u zajedničkom radu.

 


Rad volonterskog servisa financijski je podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Program volonterskog centra (su)financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.


Mreža udruga Zagor
Trg svete Jelene 6
49210 Zabok
Tel.: 049.222.635
Mob.: 091.222.6350
mreza@zagor.info, www.zagor.info
volontirajmo@zagor.info
volontirajmo.zagor.info
F: VolontirAJMO, T: @zagorinfo

 

Radno vrijeme:

Vrijeme za rad s korisnicima je svaki radni dan od 9 do 14 sati i prema dogovoru.

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge