Hrvatska volontira 2023. - u brojkama

I ove su godine građanke i građani diljem Hrvatske u sklopu manifestacije volontirali u uistinu raznolikim i šarolikim aktivnostima! Naglasak smo stavili na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja te se ove godine kampanja održala pod sloganom „Mali doprinos za veliki utjecaj“, u partnerstvu Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, Odraza – Održivi razvoj zajednice i Hrvatske mreže za beskućnike.

Sudjelovanjem u volonterskim aktivnostima kampanje, volonterke i volonteri ukazali su nam da su baš oni promicatelji promjena u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem tih promjena i inspiriranjem drugih te su prepoznati kao ključni dionici za postizanje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Održavanjem manifestacije i okupljanjem velikog broja organizacija i volontera htjeli smo istaknuti značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim oživljavamo najplemenitije težnje čovječanstva – težnju za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i pravdom.

Kampanja je okupila 96 organizatora volontiranja koji su u 56 gradova i općina diljem Hrvatske proveli 125 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 1 950 volontera poklonilo je 8 650 volonterskih sati svojim zajednicama - https://www.docdroid.net/yOVgD5Y/hrvatska-volontira-izvjestaj-2023-pdf

Hvala od srca svima koji su se odazvali pozivu, dali podršku manifestaciji i svojom pozitivnom energijom i  angažmanom ovu društvenu mrežu učinili važnom! #hvalaštostetu

Detaljan prikaz svih održanih aktivnosti provedenih u sklopu manifestacije Hrvatska volontira pronađite u izvještaju, a kako je to izgledalo diljem Hrvatske, pogledajte u videu o kampanji https://youtu.be/-IAH9skNiuQ

Kampanju je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Vijest preuzeta: https://dkolektiv.hr/public/hr/posts/hrvatska-volontira-2023-mali-doprinos-za-veliki-utjecaj


Rad volonterskog servisa financijski je podržan od strane Europske unije kroz Europski socijalni fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Program volonterskog centra (su)financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.


Mreža udruga Zagor
Trg svete Jelene 6
49210 Zabok
Tel.: 049.222.635
Mob.: 091.222.6350
mreza@zagor.info, www.zagor.info
volontirajmo@zagor.info
volontirajmo.zagor.info
F: VolontirAJMO, T: @zagorinfo

 

Radno vrijeme:

Vrijeme za rad s korisnicima je svaki radni dan od 9 do 14 sati i prema dogovoru.

Mreža udruga Zagor je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge